Valk drone

Voor natuurgerelateerde onderwerpen die voor heel Haarlem gelden.
sander
Berichten: 1
Lid geworden op: Do 05 Mar 2015, 13:50

Valk drone

Berichtdoor sander » Do 05 Mar 2015, 13:57

Haarlem, 2 maart 2015

Een burgerinitiatief bekeek deze week of de meeuwenoverlast in Haarlem vermindert kan worden met de inzet van een zogenaamde ‘valk-drone’. Dit is een normale drone, maar nu met een luidspreker eronder die de geluiden van een valk laat horen ter afschrikking.

De heren Dittrich en Jordaan, beide uit gebieden in Haarlem (resp. Noord en Oost) waar meeuwenoverlast ervaren wordt, vinden dat naast de nu gebruikelijke methoden misschien ook eens bekeken kan worden of inzet van een ‘valk-drone’ kan helpen. TROTS Haarlem vindt dit een prima initiatief en zal aan de wethouder vragen of een pilot gestart kan worden en de eventueel benodigde vergunningen afgegeven kunnen worden. Niet alleen kan de drone met valkgeluid de meeuwen afschrikken, maar kan ook door zijn helikopterview nesten in kaart brengen. Dit voorkomt dat ambtenaren of bewoners halsbrekende toeren moeten uithalen om op het dak te klimmen en bespaart zo kosten en voorkomt mogelijke ongelukken.

De meeuw is een landelijk beschermde vogel en afschieten mag dus niet. Uit het digipanel onderzoek van de gemeente Haarlem van november 2014 blijkt echter toch dat 26% van de deelnemers die een suggestie doen pleiten voor afschieten, vergiftiging of sterilisatie. “ Voor dat bewoners echt op zoek gaan naar onwettige middelen uit een begrijpelijke pure frustratie, lijkt het mij een uitstekend idee om de inzet van deze meer diervriendelijke ‘valk-drone’ te onderzoeken” aldus TROTS Haarlem raadslid Sander van den Raadt

Ook zal er nu het seizoen gaat starten strenger gehandhaafd moeten worden op de al bekende maatregelen ter voorkoming van meeuwenoverlast. Zoals het niet te vroeg buitenzetten van vuilniszakken of zakken naast de ondergrondse containers plaatsen. Meer handhaving is sowieso een kernpunt van TROTS Haarlem en de boetes mogen ook verdubbelen. De ervaren overlast van bewoners moet serieus genomen worden.

Gebruikersavatar
NiH
Beheerder
Berichten: 729
Lid geworden op: Vr 22 Nov 2013, 12:20

Re: Valk drone

Berichtdoor NiH » Zo 08 Mar 2015, 08:08

Hallo Sander,

Ik neem aan dat er over dit idee goed is nagedacht.

Kun je onderbouwen waarom je verwacht dat dit kan/zal werken?
Zijn er artikelen over of wordt dit ergens anders ook gedaan?

Groetjes, Marleen
* . * Lees sinds je vorige bezoek. * *


Terug naar “Haarlem Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast